Op zoek naar flexibele werkplekken onderzoek?

Flexibel kantoor goed én funest voor productiviteit BNR Nieuwsradio.
In een onderzoek naar de productiviteit van medewerkers op verschillende typen werkplekken beoordeelde Leesman vier verschillende werkplekconcepten: het privékantoor, een semi-afgesloten werkplek in een open ruimte, flexibele werkplekken met veel variëteit aparte ruimtes voor verschillende activiteiten en flexibele werkplekken met weinig keuze het Chinese naaiatelier.
Ambtenaren chagrijnig door flexplekken, overheid start onderzoek rtlz.nl.
Dat blijkt uit de jaarlijkse monitor naar arbeidsomstandigheden gedaan door Kenniscentrum Center for People and BuildingsCfPB. Zij raden bedrijven aan om goed na te denken voor ze overstappen op flexibele werkplekken: uit hun onderzoek blijkt dat dit soort plekken het laagst scoren op arbeidsproductiviteit, voor zowel individuele werknemers als in teamverband.
Rotterdams onderzoek: flexibele werkplekken werken niet zomaar RTL Nieuws.
3 Tanken wordt nog duurder: Olieprijs gaat harder stijgen. 4 Miljoenen liggen klaar voor Glennis Grace als ze Got Talent wint tenminste. 27 juli 2017 0438.: Rotterdams onderzoek: flexibele werkplekken werken niet zomaar. De vaste bureaus verruilen voor flexplekken in een grote kantoortuin?
Zo maakt Het Nieuwe Werken je wél productiever NRC.
Onder die parapluterm valt een heel scala aan ingrepen op de werkvloer: van thuiswerken toestaan en resultaatgericht managen tot een open kantooromgeving met flexibele werkplekken. Uit onderzoek naar de effectiviteit van werkruimtes door bureau Leesman blijkt nu dat de laatste component, de flexibele werkomgeving, wel positieve gevolgen heeft.
Werkplek van de toekomst is flexibel en divers blijkt uit onderzoek.
Hippe tech en mediabedrijven zitten in veelkleurige open kantoren. Consultancybedrijven delen werkplekken of werken volledig virtueel omdat medewerkers altijd op pad zijn. En callcenters zijn, nog steeds, grote ruimtes gevuld met cubicles. Verschillende soorten werk vragen dus om verschillende soorten plekken. Maar in alle projecten zie ik aandacht voor ergonomie, voor binnenklimaat en voor ontwerpkwaliteit in zijn algemeenheid. Organisaties beseffen dat het ontwerp van de werkomgeving van invloed is op het welzijn en de productiviteit van hun mensen. Ingetogen flexplekken bij het kantoor van DSM in Sittard. Ontwerp: Fokkema en Partners. Foto: Bram Vreugdenhil Keuze in werkplek. Het toverwoord om de werkplek van de toekomst te laten slagen, is keuze. Denk aan de mogelijkheid die een werknemer heeft om individueel rustig te werken, of om juist te overleggen met collegas op locaties die daarvoor geschikt zijn. Uit onderzoek van onder meer Bureau Leesman blijkt dat een flexibele werkomgeving met een ruime keuze van werkruimtes als positiefst wordt ervaren.
Flexwerken: het werken van de toekomst of een beklemmend panopticum? Erasmus Magazine.
De werkplekken zijn zo ontworpen dat ze voor elkaar inwisselbaar zijn en er is een computer aanwezig waarop iedere individuele werknemer in kan loggen en bij zijn persoonlijke bestanden kan. Op de EUR hebben ESL, USC en ESSB in de gerenoveerde gebouwen Sanders en Mandeville voor gedeeltelijk flexibele werkplekken gekozen.
Het nieuwe werken? We hebben liever een eigen bureau MT.nl.
Wessels deed onderzoek naar het effect van een activity-based workplace op de productiviteit. Met andere woorden: wat levert een kantoor met flexibele werkplekken, stilteruimtes en sociale ruimtes op? Omdat te onderzoeken, volgde Wessels twee groepen werknemers van een groot kantoor dat werd heringericht.
Geen hogere productiviteit met flexibele werkplekken Redactie Arbo Rendement.
De onderzoekster volgde gedurende anderhalf jaar twee groepen werknemers van een groot kantoor tijdens een herinrichting. De ene groep maakte gebruik van de nieuwe flexibele werkplekken, de andere groep behield de oude werkplekken. De herinrichting had weinig effect. De belangrijkste oorzaak is dat werknemers de nieuwe werkplekken niet gebruikten zoals ze bedoeld waren. Werknemers proberen zo snel mogelijk weer een vaste werkplek te vinden en gedragen zich dus precies hetzelfde als in de oude situatie. Risico van stress bij werken in gedeelde ruimtes. Het aanbieden van open ruimtes die aangepast zijn aan de activiteit van de werknemer is populair bij werkgevers. Bijvoorbeeld stiltezones voor geconcentreerd werken en dynamische zithoeken voor informeel overleg. Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat kantoortuinen weliswaar goed zijn voor de creativiteit en de communicatie, maar slecht voor de concentratie.
Onderzoek bewijst: Flexibele werkplek leidt niet tot meer actie ThePostOnline.
Werknemers die op kantoor flexibele werkplekken krijgen, gaan niet vanzelf beter presteren. Ook voelen ze zich niet fijner of gemotiveerder. Dat blijkt uit een onderzoek van Christina Wessels waarmee ze gaat promoveren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Wessels wilden weten wat de gevolgen zijn van kantoren die voor elke taak andere werkplekken of werkzones hebben.
MatchOffice klantenonderzoek toont aan: groeiende vraag naar flexibele werkplekken.
De wereldwijde markt voor flexibele werkplekken is booming. Op basis van ons laatste onderzoek, voorzien we verdere groei, stelt Jakob Dalhoff, CEO van MatchOffice. Ze zijn zo populair omdat ze overal ter wereld gebruikt kunnen worden en ze voorzien in bijna alle zakelijke behoeften.

Contacteer ons