Meer resultaten voor afkortingen ns stations

Plaatsafkortingen / Informatie Treinfanaat.jouwweb.nl.
In dienstregelingen en aanschrijvingen worden ook gebruikt: A aankomst, V vertrek, D doorrijden, LSP linkerspoor, MSP middenspoor, RSP rechterspoor, NVR niet voor reizigers, LM ledig materieel, LLT losse-loctrein, SMS samenstelling, GE goederenemplacement. Een cijfer tussen haakjes geeft het spoornummer aan. SUN Sneltram Utrecht-Nieuwegein. Sik NS 100, 200.
Geografische verkortingen.
Stations krijgen weleens een andere naam of een andere verkorting; tussen haakjes staat dat er dan bij. In het overzicht staan ook enige verkortingen die in Nederland worden of werden gebruikt voor buitenlandse stations. Meldingen van ontbrekende verkortingen zijn welkom.
Lijst van huidige en voormalige spoorwegstations in Nederland Wikipedia.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z. Zie ook bewerken. Telegrafische code van Belgische spoorwegstations: uitleg over afkortingen van Belgische stations.
Lijst van spoorwegstations in Nederland Wikipedia.
Deze kan gebruikt worden in de reisplanner en de mobiele planner van NS. De betekenis van een afkorting kan dus gevonden worden door deze in een van deze planners als vertrek of aankomststation op te geven zo kan men er trouwens twee in een keer vinden; als men er maar één wil weten kan men voor de andere een willekeurige bestaande afkorting opgeven, de kortste is O, of met een link zoals http//www.ns.nl/actuele-vertrektijden/main.linkstationasb: of https//www.ns.nl/eticket/ticketdepartureasb.: De afkortingen van twee stations tegelijk kan men met de reisplanner op ns.nl vinden door de stations op te geven als vertrek en aankomststation: op de resultaatpagina staan de afkortingen dan in de url van de link Koop" kaartje.
Rolandrail: afkortingenlijst voor bij het forum en de download-TDR's.'
Blauwkapel West splitsing zijde Uto. Blauwkapel Zuid splitsing zijde Utm. Baanhoekbrug o/d Beneden-Merwede grote brug tussen Sdt en Ddr. Barneveld aansluiting, splitsing rg Sto/Bnn, tevens inhaalspoor. Boornbrug, ten noorden van Akm. Brug o/h kanaal Alkmaar-Hoorn bij Broek op Langedijk Amrn-Hwd.
Lijst van verkortingen van treinstations OV in Nederland Wiki.
Gewijzigd op 29 apr 2018 om 1932.: Lijst van verkortingen van treinstations. In deze lijst staan alle afkortingen van Nederlandse stations die voorkomen in het systeem van de NS, met FE-code. De lijst van afkortingen van voormalige treinstations is hier te vinden.
Plaatsnaamafkorting Definitie op Infrasite.nl.
In de spoorbranche spreekt men ook van verkortingen en was er tot 2004 een officiële LV lijst, wat stond voor Lijst" van Verkortingen" het boekje met de paarse kaft. Omstreeks 2004 of eerder verviel dit boekje bij de NS terwijl elders in de branche het LV boekje nog werd gebruikt.

Contacteer ons